top of page

Create mindful habits with our meditation challenges that will keep you on track and focused.

De verbonden ademhaling

Lees meer over de verbonden ademhaling en hoe een ademsessie in grote lijnen verloopt. 

Image by Michael Olsen

De techniek

We laten bewust de pauzes tussen de in- en uitademing achterwege, zodat de adem verbonden wordt, ofwel circulair.  De inademing is vol, de uitademing gaat vanzelf. Op een gegeven moment merk je dat de adem als een golf door je heen stroomt. Beginnend in je buik, middenrif naar je borst, en weer vanzelf uit.

Deze manier van ademen zorgt ervoor dat de neocortex, het "pieker deel "van het brein, tijdelijk wat minder actief wordt, en we meer in contact komen met het emotionele deel van ons brein en/of het hogere bewustzijn. Het denken wordt rustiger en het voelen/weten sterker.

Een ademsessie

 1. Intake (+- 15 minuten)
  We beginnen een sessie met een gesprek, waarbij we kijken waar je staat in je leven, wat voor thema's er voor je spelen, wat je behoeftes zijn en hoe je lichaam voelt. Daarna leg ik uit hoe een ademsessie werkt en stellen we een intentie.
   

 2. Ademsessie (+- 30-45 minuten)
  Je mag komen liggen en we starten samen de verbonden ademhaling op waarbij ik je help om naar de buik te ademen. De adem begint vrijer door het lichaam te stromen en geeft beweging aan plekken waar stress, emotie of ongemak in het lichaam is vastgezet. Het kan ook zijn dat er juist plezier, liefde of genot is onderdrukt. Ik assisteer de adem in het creëren van beweging en ruimte door gebruik van drukpunten en/of het uitnodigen tot klank. Gedurende de sessie kun je ervaren dat je lichaam begint te tintelen, je kunt energie voelen stromen, je kunt heldere inzichten krijgen en voelt steeds meer vrijheid en ademruimte.
   

 3. Integratie (+- 15 minuten)
  We brengen de ademhaling geleidelijk weer terug naar een natuurlijk ademritme en de sessie gaat over in een fase van rust waarin het lichaam mag ontspannen en integreren.
   

 4. Nagesprek (+- 15 minuten)
  We zijn samen nog even in stilte of praten na over jouw ervaring. Het kan zijn dat ik je op basis van de sessie oefeningen meegeef waar je zelf mee aan de slag kunt. Een paar dagen na afloop van de sessie check ik bij je in hoe het met je gaat.

IMG_1288_edited.jpg
Image by Kier... in Sight

Voor wie? 

Ademwerk kan van grote ondersteuning zijn bij:

 • Overprikkeld zenuwstelsel, stress- of spanningsklachten

 • Angsten (zoals faalangst, minderwaardigheidsgevoel, onzekerheid)

 • Traumatische ervaringen

 • Het niet kunnen uitspreken wat er in jou leeft

 • Opgekropte emoties (zoals verdriet, boosheid, plezier)

 • Futloosheid, zwaarmoedigheid

 • Fysieke klachten (zoals PMS, rug- schouder-, nek- of hoofdpijn, PDS, gewichtsschommelingen, vermoeidheid)

 • Je gestagneerd, zwaar of vast voelen

 • Moeite met grenzen aangeven

 

Je bent natuurlijk ook van harte welkom als je lekker in je vel zit of gewoon nieuwsgierig bent. De adem blijft altijd verassen, en brengt steeds weer een diepere verbinding met alle wonderen van het menselijk lichaam, de ziel en het levenspad. 

Contraindicaties:

Deze manier van ademen is minder geschikt voor mensen met epilepsie, hoge bloeddruk, glaucoom, hart- of longklachten of (een verleden met) psychische problemen. Als je zwanger bent hoor ik dat graag van te voren zodat we samen kunnen afstemmen op welke manier de adem bij jou en je groeiende kindje past. Neem gerust contact op bij twijfel. - Verbonden ademen is geen vervanger van de reguliere huisarts of specialist - 

Praktische info:

 • Ervaring met ademwerk is niet vereist

 • Een individuele sessie duurt ongeveer 1,5 uur

 • Draag kleding waar jij je comfortabel in voelt en wat niet te strak zit rondom de buik

 • Eet niet al te zwaar voor een sessie

 • Drink genoeg water of thee na afloop
   

Tip: plan na een sessie in Callantsoog wat tijd in voor een wandeling of verfrissende duik in de Noordzee. Je loopt zo het bos in en het strand ligt op 10 minuten wandelafstand.

Adem in naar de buik - de borst

- en adem weer uit

"Your own Self-Realization is the greatest service you can render the world."

Sri Ramana Maharshi

bottom of page